SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Sunday, December 4, 2016

SURAH AL-JIN AYAT 9 -- TIADA LAGI KEJADIAN MENCURI DENGAR


و انا كنا نقعد منها مقاعد للسمع
 فمن يستمع الان يجدله شهابا رصدا

Dan sesungguhnya kami, telah adalah kami (dahulu), kami menduduki daripadanya (langit itu) kedudukan-kedudukan untuk pendengaran, maka barangsiapa ia hendak mendengari sekarang ini ia dapati padanya suatu panahan api yang mengintai. 

Padahal Sesungguhnya Kami dahulu biasa menduduki tempat-tempat (perhentian) di langit untuk mendengar (percakapan penduduknya); maka sekarang sesiapa Yang cuba Mendengar, akan mendapati api Yang menyala Yang menunggu merejamnya. 

Apakah kedudukan-kedudukan di langit itu? Adakah kedudukan itu seperti belon angkasa atau satelit-satelit bumi yang dihasilkan oleh bangsa jin. Sekiranya demikian, maka bangsa jin telah sampai ke suatu teknologi sebelum ini yang belum dicapai oleh manusia pada masa itu dan tidak mustahil satelit-satelit ciptaan manusia akan menempuh nasib seperti satelit-satelit ciptaan jin sebelum ini. Teknologi peluru berpandu yang terdapat sekarang ini adalah analogi kepada panahan api yang mengintai. Namun mengambil pengertian secara yang sedemikian menyebabkan peranan malaikat yang menggunakan alat pelempar untuk melempar syaitan tentunya akan dinafikan. Untuk menerimanya juga bererti manusia perlu mengakui kewujudan suatu teknologi yang berlainan daripada teknologi yang mereka temui. Persoalan lain pula wujud, siapakah sebenarnya yang mempelopori teknologi yang sedemikian selain daripada manusia dan jin? Atau bagaimanakah rupa teknologi itu? 

i.    Adakah Terdapat Teknologi Selain 
      Teknologi Manusia Dan Jin? 

Penulis ingin menarik perhatian, bahawa ayat-ayat daripada surah-surah yang dinyatakan selepas daripada surah Al-Jin, banyak memberitahu tentang fenomena alam yang harus dikaji manusia. Sebahagiannya telah ditemui oleh manusia dan sebahagiannya masih belum lagi. Dan daripada pengajaran Al-Quran, manusia telah sampai ke suatu tahap ilmu yang dahulunya dipelopori oleh umat Islam tetapi kini dipelopori oleh golongan yang ingkar. Namun manusia hanya mengenali teknologi dan membangunkannya secara intensif adalah sesudah daripada zaman kerasulan. Dan sekiranya Al-Quran adalah merupakan wahyu Tuhan yang terakhir yang harus dijadikan pedoman oleh bangsa manusia dan jin, maka kewujudan sebarang teknologi yang dikuasai oleh bangsa selain manusia dan jin haruslah dipertikaikan. 

Dalam filem-filem yang ditonjolkan oleh pihak Barat, bahawa terdapat teknologi selain teknologi manusia, sudah menjadi pokok perbualan dalam masyarakat masakini. Menggambarkan makhluk asing sebagai makhluk yang datang dari luar planet bumi, merupakan suatu perkhabaran stereotaip terhadap teknologi yang digunakan oleh bangsa jin. UFO dengan gambaran-gambaran makhluknya yang berdiri seperti manusia, tidak boleh tidak adalah suatu persembahan makhluk jin. Oleh itu pencapaian teknologi mereka harus difikirkan agar manusia dapat menguasai teknologi yang lebih dari itu. Namun secanggih mana teknologi syaitan, mereka tidak dapat melepasi lapisan tertentu langit yang Tuhan sediakan penjagaan terhadapnya. Terdapat hubungan antara kedudukan jin yang dapat menempati langit dan perkhabaran yang disampaikan oleh para malaikat suatu masa dahulu. 

ii.   Perkara Ghaib – Perkhabaran Masa 
      Akan Datang

Perkhabaran itu adalah tentang nasib yang akan menimpa manusia dan sebagainya. Ini bermakna selepas daripada kerasulan RasululLah S.A.W, sebarang perkhabaran daripada jin tentang apajua yang akan berlaku adalah perkhabaran yang tidak lagi boleh dipercayai. Tiada lagi tukang-tukang ramal daripada ahlil nujum dapat diguna pakai. Ramalan yang tinggal hanyalah daripada sisi Allah melalui kitab Al-Quran dan perkataan RasululLah S.A.W. yang dikhabarkan melalui sahabat-sahabat tertentu seperti Abu Hurairah R.A. dan Syaidina Ali R.A. Perbincangan dalam penerangan ayat daripada surah-surah selanjutnya ada juga yang menjurus kepada menyebut perkara-perkara yang akan berlaku pada masa akan datang namun semuanya adalah penerangan yang disebut oleh sahabat dan maklumat daripada Al-Quran. Sejauh mana kebenarannya tidaklah penulis dapat nyatakan secara pasti. Namun yang demikian itu hanyalah ijtihad penulis berdasarkan hubungan pemberitaan yang diperolehi sendiri oleh penulis daripada Al-Quran. Seharusnya kaedah sedemikian diperbolehkan selaras dengan pemberitahuan ayat terakhir daripada surah ini. Selaras dengan pemberitaan perkara ghaib tentang perkara-perkara yang diramalkan, sebenarnya jin telah lebih mendahului manusia membentuk suatu bentuk perancangan agenda besar mereka bagi mempengaruhi manusia dan menguasai dunia ini pada masa akan datang. Mereka menamai kegiatan mereka sebagai 'menyusun semula masa'. 

Terdapat agenda besar oleh bangsa Jin, untuk menguasai
manusia melalui projek menyusun semula masa, 
dalam sedikit masa lagi. 

iii.   Persediaan Teknologi Jin Cuba Menguasai
       Pentadbiran Di Bumi 

Sebelum bermulanya Perang Dunia Kedua, bangsa Jerman yang berada di bawah penguasaan pihak Nazi telah memulai suatu rekacipta peralatan yang dapat mengawal graviti. Mereka telah berjaya menghasilkan pesawat terapung di udara tanpa kipas dan teknologi sedemikian lebih memanipulasi penghasilan medan magnet yang kuat. Interaksi antara medan magnet bumi dan magnet buatan pada peralatan pesawat berkenaan membolehkan pesawat berkenaan bergerak pada kelajuan yang bersangatan. 


Penggunaan tenaga percuma membolehkan
pesawat angkasa dapat dilancarkan tanpa bahan bakar.

Sebaik sahaja Perang Dunia Kedua tamat, penghasilan teknologi sedemikian telah dirahsiakan dan kemajuan terhadap teknologi sedemikian telah dimajukan sehingga kini. Peralatan teknologi yang lebih dikuasai oleh pihak Luciferian, telah memindahkan operasi penghasilan pesawat berkenaan ke kawasan baru yang dirahsiakan yang jauh daripada pengetahuan orang ramai. Mereka telah menemui kaedah resonan magnetik bagi membolehkan jasad manusia dibawa bergerak pada kelajuan yang bersangatan. Keupayaan teknologi ini membolehkan mereka bergerak dari kutub ke kutub bumi dalam tempoh yang singkat hanya beberapa jam. Fenomena pesawat yang bergerak laju pada kelajuan luarbiasa berbentuk pinggan atau pesawat segitiga sebenarnya dibantu dengan pencapaian teknologi jin yang sehingga kini lebih dikenali sebagai pesawat terbang tidak dikenali atau UFO. Mereka bukanlah makhluk asing (extra terrestrial) yang datang dari luar angkasalepas. Mereka hanyalah makhluk bumi ini yang berada di luar dimensi manusia (extra dimensional). Mereka adalah bangsa jin. 

iv.   Penipuan Teknologi Bagi Mempengaruhi 
       Umat Manusia Seluruh Dunia.

Penulis pernah membaca artikel karangan penulis Mesir yang tersohor iaitu Muhammad Isa Daud, yang pernah menyiarkan suatu kandungan manuskrip lama yang disembunyikan oleh pihak Vatican selepas daripada zaman penaklukan Baitul Muqaddis. Manuskrip itu merupakan salah satu manuskrip yang berjaya dikeluarkan berbanding banyak lagi manuskrip lain yang tertinggal. Kandungan manuskrip itu adalah suatu perkhabaran yang disandarkan kepada Syaidina Ali R.A. yang memberitahu akan berlaku kejadian letupan pada pertengahan bulan Ramadhan sebelum terbentuknya daulah baru seluruh dunia Islam. Kerajaan Arab Saudi yang merupakan rakan dagang petroleum Amerika Syarikat paling besar, akan disingkirkan oleh suatu golongan yang datang dari timur dari negara di sebalik sungai. Pihak Vatican yang kini berada di bawah penguasaan pihak Mason, tentunya lebih mengetahui tentang hal yang sedemikian dan mereka telah merancang suatu perancangan agar mereka dapat memperbetul peristiwa yang akan terjadi supaya memihak kepada mereka. Dengan itu segala teknologi tercanggih, mereka salurkan untuk merancang suatu peristiwa supaya mereka dapat mencipta musuh baru iaitu pengganas Islam pada pandangan rakyat Amerika Syarikat dan seluruh dunia Barat. Peristiwa serangan 11 September dan juga serangan Kedutaan Amerika Syarikat di Kenya adalah perancangan teliti mereka menggunakan tentera upahan mereka yang 'sangat setia' yang kemudian dijadikan kambing hitam iaitu Osama Bin Laden. Serangan ini melibatkan kejadian serangan berani mati oleh bidak-bidak yang telah dicuci otak olehnya. 

v.     Perancangan Zionis Melalui Agenda 
        New Secular Order

Seketika sebelum kejadian 11 September, pihak Yahudi Zionis telah meletakkan pesanan jualan pendek (short selling) terhadap pasaran bon, insuran, komoditi dan wang dollar Amerika Syarikat di Bursa Pertukaran New York di Wall Street. Sebaik sahaja kejadian 11 September berlaku sebagaimana yang mereka rancangkan, mereka telah memperolehi keuntungan berganda. Seterusnya mereka berpura-pura mengadakan serangan antrax seolah-olah bandaraya New York di Amerika Syarikat sedang berhadapan dengan serangan pengganas. Mereka menyokong dasar perintah melalui rasa takut (order by chaos) untuk menakut-nakutkan rakyat mereka sendiri tentang bahaya pengganas yang kononnya dilakukan oleh umat Islam yang sedang mengintai-intai untuk menyerang mereka pada ketika itu. Selepas memperolehi mandat untuk menyerang Afghanistan dan menyingkirkan kerajaan Taliban atas nama keganasan dan Saddam Husayn atas nama menggeledah senjata pemusnah besar, ternyata pengganas yang dicari telah dibuktikan sendiri oleh golongan professional rakyat Amerika Syarikat, berada di Rumah Putih dan di Wall Street dan senjata pemusnah besar yang dicanang, tidak ditemui di Iraq. 

Presiden Amerika Syarikat ketika itu selaku pengganas sebenar, kemudiannya menjelaskan bahawa tujuan serangan ke Afghanistan dan Iraq adalah bertujuan mengadakan lapisan perlindungan dua barisan daripada sebarang pencerobohan 'pengganas' yang akan menyerang kepentingan mereka di Arab Saudi. Dengan demikian penulis berpendapat bahawa usaha mereka untuk menyusun semula masa adalah dengan melakukan sesuatu agar mereka memperolehi keuntungan dunia yang besar dan pada masa yang sama berusaha menghalang ketentuan Tuhan yang pernah disampaikan perkhabarannya oleh RasululLah S.A.W., melalui sahabat-sahabat tertentu. 

vi.   Perancangan Yang Akan Gagal 

Nampaknya mereka kali ini sedang menuju kegagalan kerana tiada terdapat satu permatapun yang boleh mereka keluarkan dari bumi Afghanistan, tiada satupun salur paip petroleum yang dapat mereka bina dari Laut Caspia merentasi Afghanistan ke Pakistan dan seterusnya ke laut Arab. Keamanan tidak berlaku di Iraq dan setiap hari, ada sahaja kejadian pembunuhan yang mengakibatkan mereka tidak akan dapat bertahan di negara berkenaan dengan aman. Belanja peperangan negara mereka telah melebihi 1 trillion USD dan perkara ini menyebabkan rakyat mereka hidup dalam kemelaratan. Rahsia yang semakin terbongkar menjurus kepada penemuan kerjasama antara kerajaan Amerika Syarikat dengan kumpulan Freemason atas nama Bilderberg yang kepimpinan mereka selama ini dirasuah untuk menjalankan misi yang tidak selaras dengan kepentingan rakyat Amerika Syarikat. Bahkan kumpulan ini telah memiliki Bank Pusat Amerika Syarikat yang seharusnya menjadi milik negara untuk kepentingan rakyat Amerika Syarikat. Apabila kajian dibuat dengan lebih mendalam, mereka telah dapati kepimpinan mereka telah lama melibatkan diri dalam aktiviti menyembah Syaitan. Dari situ, bermula penentangan rakyat Amerika Syarikat terhadap kepimpinan negara mereka serta menentang manipulasi pasaran saham dalam mempengaruhi keputusan politik. Rakyat Amerika Syarikat yang tidak memiliki walau 1% daripada perbedaharaan negara berbanding 99% di bawah pengawasan golongan Mason, tidak akan dapat berbuat apa-apa untuk menentang polisi Masonik terhadap kepimpinan mereka. Sekalipun polisi kepimpinan mereka gagal di Iraq dan juga Afghanistan, adakah mereka akan berhenti setakat itu? 

Dengan menguasai harta benar yang terdiri daripada emas pada nilai ratusan trillion dolar, mereka tidak akan berundur. Mereka telah mengkaji hadith-hadith marfu' yang memberitahu bahawa kehadiran mereka adalah merupakan sesuatu yang dialu-alukan oleh sebahagian umat manusia. Kali ini mereka akan benar-benar 'menyusun semula masa'. Peperangan akan datang adalah peperangan antara golongan beriman dengan golongan ingkar. Peperangan antara manusia dan jin daripada golongan beriman dan manusia dan jin daripada golongan ingkar. Usaha mereka untuk menghapus kumpulan penentang mereka di Afghanistan telahpun gagal. Ini bermakna, pergerakan umat Islam yang akan mengambil alih kerajaan beraja Arab Saudi masih memiliki peluang untuk berjaya. Pentadbiran Amerika Syarikat telah mengeluarkan belanja yang sangat banyak bukan sahaja untuk memerangi Taliban bahkan dengan cara membantu rakyat Afghanistan supaya mereka dapat dipujuk supaya menentang angkatan Taliban. Pendakwaan mereka untuk menyusun semula masa bukanlah merupakan pengembaraan merentasi masa tetapi sekadar berusaha membatal ramalan RasululLah S.A.W., tentang perkara akan berlaku pada masa mendatang. Mereka sebenarnya tidak mengetahui dengan pasti perkara yang bakal terjadi.

Dengan mempelajari Hadith Marfu', mereka 
sanggup membiayai kumpulan pengganas supaya 
dapat membunuh umat Islam seramai mungkin.


No comments:

Post a Comment

Popular