SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Saturday, June 11, 2016

MENGHARAP PERTOLONGAN TUHAN


Apakah yang harus kita lakukan? Adakah kita harus menunggu sehingga ulama-ulama mengeluarkan fatwa bahawa aktiviti zina adalah sesuatu yang harus dijadikan halal supaya anak zina dapat dianggap sebagai anak sah taraf? Bukankah perkara ini telah dijanjikan pasti akan berlaku pada akhir zaman oleh RasululLah S.A.W? Atau kita biarkan sahaja keadaan berlalu sehingga perkahwinan sejenis semakin berleluasa? Kalau begitu, tunggulah harinya yang majlis pernikahan pelik ini akan dilakukan di dalam institusi ibadat umat ini sepertimana yang berlaku di gereja-gereja negara Barat, serta direstui oleh pejabat agama serta pemerintah masa itu. Sekiranya perkara-perkara ini terjadi, penulis dapat nyatakan bahawa mereka yang menguasai pemerintahan dan institusi agama ketika itu tentunya adalah penyembah-penyembah syaitan. Mereka pandai baca kitab suci untuk menipu kita.

i.    Syaitan Berwajah Manusia Yang Menguasai
      Pemerintahan dan Institusi Agama Umat

Bagaimanakah sebahagian gereja telah terseleweng begitu rupa daripada ajaran asal agama mereka? Vatikan yang merupakan institusi agama Kristian terbesar, kini hanyalah merupakan suatu simbol agama untuk tujuan mengutip dana. Dana itu kemudiannya digunakan untuk tujuan mempromosi agenda Masonik yang kelihatan seperti suatu agenda agama. Agama Kristian yang hampir semakin tiada tempat di hati masyarakat Barat telah cuba dieksport ke timur, namun Kristian yang tersebar adalah lebih bertujuan wang dan sokongan politik. Kiranya kita melihat kepada simbol-simbol yang wujud pada kebanyakan gereja di dunia ini, hampir semuanya telah dipengaruhi untuk membawa agenda Masonik yang nyata-nyatanya telah sesat dalam amalan agama mereka.

ii.   Punca Pihak Gereja Tersesat
      Daripada Ajaran Kristian

Bermula daripada penguasaan politik terhadap rumah ibadat, sepertimana penguasaan politik terhadap rumah ibadat umat Islam sekarang ini, akhirnya akan sampai kepada kemuncak pengenalan amalan-amalan pelik dalam agama. Najis dijadikan halal dan dicap dengan logo halal supaya pejabat agama dapat mengutip hasil. Harta warisan umat Islam dijadikan barang dagangan sehingga tidak dikembalikan kepada mereka yang berhak. Amalan riba dianggap sebagai amalan perniagaan sehingga diterima di peringkat negara dan rakyat. Semua yang berlaku ini adalah bersebab.

Agama telah dipisahkan daripada pemerintahan apabila orang-orang agama tidak lagi memaparkan ciri-ciri agama. Apabila pendeta-pendeta agama Kristian diketepikan daripada gereja dan digantikan dengan paderi-paderi yang membawa amalan songsang, agama Kristian semakin hilang pengaruh dalam masyarakat. Hingga ke suatu tahap, pemerintah tidak lagi mahu merujuk kepada ajaran agama yang terdapat dalam Bible dan mula mencipta polisi pemerintahan mereka sendiri. Bermulalah zaman Rainessence apabila ilmu-ilmu sains lebih diterima berbanding rujukan agama. Apabila wujud pertembungan antara sains dan agama, kempen untuk menyatakan kebenaran sains telah dijalankan secara besar-besaran oleh pengajar-pengajar yang telah dilatih khas. Secara halus, mereka mula mempertikai ajaran agama hingga secara perlahan-lahan keyakinan pelajar-pelajar terhadap agama semakin hilang. 

Ajaran Darwinism mula menggantikan tempat ajaran Kristian itu sendiri. Hingga ke suatu peringkat sekarang ini, ajaran agama baru Scientology mula diterapkan dalam masyarakat Barat bagi menggantikan ajaran Kristian yang dikatakan lebih mengarut. Mereka memakai logo penolakan terhadap logo agama Kristian pada bangunan ‘rumah ibadat’ mereka.

Scientology memiliki asas kepercayaan
terhadap makhluk asing.

iii.    Kebejatan Ahli Agama Yang 
        Didorong Oleh Pemerintah

Di mana-mana jua, sejak dahulu lagi bahkan sebelum zaman kerasulan Muhammad S.A.W, pertembungan antara pihak agama dan pihak pemerintah ada sejarah panjang yang tersendiri. Apabila pemerintah berjaya mengenepikan pihak agama dan melantik orang-orang agamanya sendiri maka syari’at akan diubah sedikit demi sedikit.  Hingga satu peringkat, pemerintah akan mempergunakan agama yang telah terubahsuai itu untuk menguasai kerohanian umat.

Kisah permusuhan dahsyat antara golongan yang mendakwa sebagai pengikut Sunnah dan golongan Alawiyin di Syria adalah kesan langsung campur tangan pemerintah terhadap perkara agama sejak dari dahulu lagi. Begitu juga peperangan antara penganut Kristian pada mazhab-mazhab berbeza sebenarnya terbentuk akibat campur tangan raja terhadap gereja. Perpecahan umat berlaku bermula daripada perkara politik hingga akhirnya melibatkan perbezaan amalan agama yang diperbesar-besarkan. Begitulah sumbangan pemerintah terdahulu dan mereka tidak memperduli akibat buruk yang akan menimpa umat-umat terkemudian.

Akibatnya wujudlah kepelbagaian agama, kepelbagaian mazhab dan kefahaman. Mereka yang menolak cara beragama umat yang dipandang sebagai mengelirukan, lebih terpedaya dengan ajaran sains dan memilih menjadi ateis. Di sebelah pihak lagi, mereka yang menolak agama sanggup memilih menyembah syaitan demi mendapatkan habuan sementara dalam kehidupan dunia ini.

Setelah menguasai rumah ibadat umat Islam
ramai penganut Kristian menjadi sesat.
No comments:

Post a Comment

Popular