SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Monday, September 5, 2016

SURAH AL-BAQARAH AYAT 122 -- PESANAN KEPADA BANI ISRAEL


ﻳﺎﺑﻨﻰﺍﺳﺮﺃﻳﻞﺍﺫﻛﺮﻭﺍﻧﻌﻤﺘﻲﺍﻟﺘﻲﺍﻧﻌﻤﺖ
ﻋﻠﻴﻜﻢﻭﺍﻧﻲﻓﻀﻠﺘﻜﻢﻋﻠﻰﺍﻟﻌﻠﻤﻴﻦ

Wahai Bani Israel, ingatilah oleh kamu akan nikmatKu, yang telah memberi nikmat Aku ke atas kamu dan sesungguhnya Aku, telah melebihkan Aku akan kamu atas seluruh alam.

Wahai Bani Israel, kenanglah akan limpah kurnia nikmat-Ku yang telah Ku-berikan kepada kamu, dan Aku telah melebihkan (datuk nenek) kamu (yang taat dahulu) atas umat-umat yang lain (yang ada pada zamannya).

i.     Tentang Bani Israel

Bani Israel adalah penyebab kepada hampir kesemua kerosakan yang berlaku di mukabumi ini. Sama ada mereka berada di puncak kekuasaan atau diperhambakan oleh pemimpin yang kejam, mereka dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk mendatang bencana kepada manusia. Sebelum berlaku Perang Dunia Kedua, bangsa ini telah dijadikan anjing suruhan oleh pihak Yahudi Luciferian, yang merupakan pemilik bank-bank terbesar dunia, untuk melaksanakan polisi perbankan berasaskan riba. Pusat aktiviti mereka adalah di negara Switzerland. 


Yahudi yang mengamalkan ajaran 
Torah adalah Yahudi yang baik..

Setelah berakhir sukan olimpik di Jerman suatu masa dahulu, yang telah dirasmikan oleh Hitler, bangsa ini telah mengeluarkan dana dari bank-bank milik mereka di negara-negara Eropah seperti di Poland dan Jerman dan memindahkannya ke negara Switzerland. Tindakan ini mengakibatkan ekonomi negara Jerman lumpuh dan akibatnya ramai daripada rakyat Jerman terpaksa makan tikus untuk meneruskan kehidupan. Belumpun sempat rakyat Jerman menyalahkan Hitler atas kegagalan kepimpinannya, Hitler segera menyalahkan bangsa Bani Israel kerana dikatakan merancang kerosakan untuk memusnahkan ekonomi negara Jerman. Hitler yang mengetahui tentang kerosakan ekonomi negaranya adalah disebabkan oleh permainan pihak kapitalis, juga telah diarahkan untuk menyalahkan sistem pemerintahan demokrasi. Bermulalah kempen penubuhan sistem Fasis iaitu mewujudkan pemerintahan satu parti dengan Hitler sendiri melantik dirinya sebagai Fuhrer, untuk menyatu-padukan negara dan bangsa Jerman. 


Hitler adalah agen Yahudi Luciferian yang
diarahkan untuk membunuh bangsa Yahudi.

Bermulalah tindakan kejam bangsa Jerman ke atas kaum Yahudi. Oleh kerana kaum Yahudi sentiasa menganggap bahawa kaum mereka adalah kaum yang paling mulia berdasarkan ajaran sesat kitab Talmud, Hitler telah mengangkat kaum Aryan bagi mengatasi tanggapan demikian. Kaum Aryan telah diangkat kedudukannya dan mereka sentiasa dibekalkan kecukupan kehidupan mereka ketika itu, pada masa rakyat Jerman yang lain berada dalam derita. Rakyat Jerman telah dibezakan antara mereka melalui pemakaian simbol yang berlainan pada lengan baju mereka. Simbol swastika yang digunakan Hitler adalah dikatakan berasal dari simbol kaum Aryan yang mereka warisi sejak zaman silam lagi. 


Dari manakah simbol swastika bermula?

ii.   Kelebihan Bani Israel Atas Bangsa-bangsa

Sejarah penindasan bani Israel telah bermula sejak zaman Fir’aun. Fir’aun selaku pemerintah Mesir suatu ketika dahulu, telah mengawal ekonomi rakyatnya daripada kaum Qibti dan Bani Israel, melalui sistem ekonomi berasaskan riba. Pembantu kepada Fir’aun untuk mentadbir Bani Israel adalah Hamman yang datang daripada kaum Bani Israel itu sendiri. Akhir bagi sistem ekonomi sedemikian adalah penindasan berterusan oleh golongan pemerintah terhadap rakyatnya khususnya kepada bani Israel. Oleh itu, Bani Israel adalah antara pelopor awal yang paling mengetahui sistem ekonomi berasaskan riba. Melalui penindasan riba, akhirnya Bani Israel telah menjadi hamba kepada  Fir’aun disebabkan oleh belenggu hutang yang mereka tanggung. Setelah pemerintahan Fir’aun tamat, Bani Israel pada masa itu telah dibawa keluar oleh Nabi Musa A.S. dan menetap di padang pasir Tih di Palestina.    

Menurut suatu riwayat, pada masa itu Bani Israel telah diuji oleh Samiri melalui penyembahan patung lembu emas, semasa Nabi Musa A.S. bermunajat kepada Tuhan. Akibat daripada itu, umat Bani Israel telah terpecah antara yang beriman dengan Nabi Musa A.S. dan yang mengingkarinya. Selepas itu Nabi Musa A.S. telah menghalau keluar Samiri agar tidak mengikuti baginda lagi. Seterusnya Samiri bersama pengikutnya telah pergi jauh hingga ke daerah pergunungan Himalaya dan membentuk ajaran baru menyembah lembu kepada masyarakat setempat. Ia membentuk ajaran berkasta dan dalam kalangan pengikutnya yang berkasta paling tinggi adalah kaum Aryan. Aryan itu sendiri bermaksud golongan kehormat. Bukti-bukti prasejarah ada menunjukkan tulisan Yahudi kuno telah wujud di daerah itu seiring dengan tulisan Sanskrit. Sejak dari itu kaum Aryan telah tersebar bermula dari daerah utara India melalui Pakistan, Afghanistan, Iran dan melalui jajaran sempit hingga ke Eropah. Sifat fizikal mereka agak berlainan daripada sifat fizikal manusia biasa. Mereka memiliki rambut berwarna uban/perang, warna kulit cerah kemerahan dan warna iris mata yang cerah. Adakah mereka daripada suku Yahudi yang hilang, telah menjadi persoalan yang rumit sehingga kini. Kehadiran kaum ini dalam kalangan manusia telah menjadi suatu lagenda.


Kaum Aryan (Arier) adalah etnik kecil yang tersebar
memanjang dari utara India ke Eropah.

iii.   Hitler dan Kaum Aryan

Perwatakan Hitler tidaklah menunjukkan bahawa ia datang dari kaum Aryan. Selepas Hitler dilantik menjadi pemimpin Jerman dan memulakan Perang Dunia Ke-2, tiba-tiba sahaja kaum Aryan mendapat tempat dalam pemerintahan beliau. Bermulalah aktiviti pembenihan terpilih (eugenic) kaum Aryan agar bayi-bayi baru kaum Aryan dapat diperbanyakkan. Mereka yang selain kaum Aryan serta yang tidak menyokong Hitler akan dibunuh melalui pembersihan etnik termasuklah kaum Yahudi Bani Israel. Oleh itu apabila kita mengatakan bahawa holokus adalah tindakan yang dikenakan kepada bangsa Yahudi sahaja, demikian itu adalah tanggapan salah yang tidak menepati fakta sejarah.  
No comments:

Post a Comment

Popular