SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Friday, August 5, 2016

SURAH AL-BAQARAH AYAT 120 -- PERANCANGAN YAHUDI DAN NASARA UNTUK MENGUASAI UMAT MANUSIA


ﻭﻟﻦﺗﺮﺿﻰﻋﻨﻚﺍﻟﻴﻬﻮﺩﻭﻻﺍﻟﻨﺼﺮﻯ
ﺣﺘﻰﺗﺘﺒﻊﻣﻠﺘﻬﻢ 

Dan sekali-kali tidak, ia meredhai dari engkau oleh Yahudi dan tidak pula Nasrani, sehingga engkau mengikuti akan cara mereka... 

Orang-orang Yahudi dan Nasrani, tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu).  

Daripada ayat ini yang dapat dihubungkan dengan ayat sebelum ini, suatu kefahaman baru dapat dicapai bahawa kebanyakan daripada penganut Yahudi dan penganut Nasrani akan menjadi penghuni neraka Jahim. Kerana mereka telah mengetahui keadaan demikian, mereka kini sedang berusaha supaya seluruh umat manusia akan ditimpa nasib malang seperti mereka. Sebenarnya mereka mahukan umat selain mereka menjadi seperti mereka untuk menempuh kehidupan ini dengan rasa derita. 

Apakah ‘cara’ mereka itu yang mereka benar-benar berkehendak untuk kita turuti? Iaitu menuruti cara mereka yang kononnya beragama tetapi pada masa yang sama cuba meruntuhkan agama. Kita harus ingat bahawa bukan semua penganut Yahudi dan Nasrani berkelakuan sedemikian, namun kita harus memaklumi bahawa sebahagian besar mereka bersikap sedemikian. Telah dijelaskan secara panjang lebar dalam penerangan sebelum ini bahawa mengadakan hubungan baik dengan mereka melampaui batasan agama adalah suatu yang dilarang, namun kita harus mengambil sikap untuk tidak membenci mereka hanya biarkan saja mereka. 

Kalau dahulu mereka sanggup datang dari jauh untuk menjajah negara ini dan negara-negara dunia yang lain, yang salah satu tujuannya adalah untuk menyebarkan agama Kristian mereka, kini mereka secara umumnya telah mula meninggalkan ajaran agama nenek moyang mereka dan beralih ke agama baru yang jauh berbeza sama sekali. Sekiranya kita mendalami kehidupan mereka pada waktu ini, kita akan dapati mereka telah mengharungi kehidupan mereka dengan pelbagai bentuk kegilaan. Kegilaan seperti itulah yang mereka kehendaki untuk umat ini menanggung bersama. Mereka telah cuba menutup kepincangan mereka dengan mengadakan kempen yang seolah-olah bersifat sejagat sebagai suatu bentuk kesedaran baru supaya kehidupan menjadi lebih harmoni. Kempen penjagaan alam sekitar adalah bertujuan menutup kesalahan mereka yang telah memulai idea yang membawa sumbangan kepada kerosakan alam sekitar. Kempen keluarga bahagian dalam masyarakat mereka iaitu dengan mewujudkan istilah seperti masa berkualiti, adalah bertujuan untuk menutup keporakan hidup berkeluarga yang telah terjadi secara merata-rata. Kembali kepada sesuatu yang bersifat ‘natural’ adalah untuk menutup permasalahan yang menimpa nasib kehidupan disebabkan pengambilan bahan-bahan sintetik. Mereka sebenarnya pemula kepada idea berkenaan dan idea mereka sebenarnya bertentangan dengan saranan yang sedia wujud dalam kitab suci.

Yang sedihnya, kita harus bertanya kepada umat Islam sendiri, mengapakah mereka telah mula ditimpa bencana sepertimana bencana yang menimpa kepada masyarakat Barat? Sedangkan di sisi mereka terdapat kitab yang lengkap lagi menerangkan tentang bagaimanakah corak kehidupan yang harus mereka lalui? Rata-rata mereka mengetahui tentang keadaan itu dan mereka akui akan kejahilan mereka darihal panduan agama yang sebenar. 

Umat ini bertambah malang apabila ‘ulama-ulama’ yang mereka perolehi adalah sekadar merupakan ahli akademi agama yang memperolehi pengiktirafan agama menurut agenda Masonik. Agenda yang menghendaki penjawat-penjawat agama yang dilantik adalah mereka yang sanggup menghalalkan perjudian spekulasi, menghalalkan riba untuk ditukarkan namanya kepada perbankan Islam, menghalalkan benda-benda najis dan sebagainya.
2 comments:

 1. Sistem perbankan Islamik ciptaan ahli perbankan Islamik ekarang dilihat lebih zalim dan menekan para pendeposit dan pelanggan mereka jika diamati berbanding dengan perbankan konvensional. Hanya penggunaan istilah Islamik bagi tujuan menarik perhatian dan minat pelanggan Islam tapi hakikat nya tetap tidak banyak beza dgn sistem lama ciptaan Yahudi.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya mereka memutarkan kalimah,
   riba tidak berganda yang di'akad'kan, adalah suatu yang bukan riba.

   Delete

Popular