SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Thursday, August 18, 2016

BENTUK BANTAHAN YANG BOLEH DILAKUKAN


ﻭﻟﺌﻦﺍﺗﺒﻌﺖﺃﻫﻮﺍﺀﻫﻢﺑﻌﺪﺍﻟﺬﻯﺟﺎﺀﻙ
ﻣﻦﺍﻟﻌﻠﻡﻣﺎﻟﻚﻣﻦﺍﻟﻠﻪﻣﻦﻭﻟﻰﻭﻻﻧﺼﻴﺮ


Dan benar-benar kiranya telah menuruti engkau akan kehendak-kehendak mereka sesudah telah datang ia akan engkau daripada pengetahuan, tiadalah bagi engkau daripada Allah daripada pembela dan tidak (juga) pertolongan.

Dan demi sesungguhnya jika engkau menuruti kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.

Setelah mempelajari sifat ayat-ayat Tuhan, yang dikenalpasti berdasarkan kaedah penyalinan suatu ayat dari ayat sebelumnya, maka kita harus memaklumi bahawa kehadiran satu-satu ayat itu adalah saling berkaitan antara ayat sebelum dan ayat sesudahnya. Perkara seperti ini harus dipelajari dan diaplikasi untuk dikenalpasti pada keseluruhan ayat-ayat Al-Qur’an. Beginilah salah satu kaedah kefahaman terhadap satu-satu ayat Al-Qur’an dan kerja memotong ayat atau merujuk kepada sebahagian sahaja ayat Al-Qur’an, haruslah cuba dielakkan. Kerja memotong ayat-ayat Tuhan untuk tujuan menegakkan kepentingan perguruan, seringkali dilakukan oleh golongan perosak agama. Secara umumnya, sekiranya pembaca teliti semula pengajaran keseluruhan ayat pada bahagian ini, pembaca akan dapati antara perkara yang menjadi suruhan dan larangan Tuhan supaya kita tidak menuruti hawa nafsu golongan ahli kitab sebelum ini, dapat disenaraikan seperti berikut:-

i.   Mendapatkan Kaedah Pemerintahan
     Baraqah Bagi Sesebuah Negara

Sifat Tuhan yang dinyatakan bahawa Ia memiliki pemerintahan di langit dan di bumi dan dengan itu manusia tidak akan dapati sebarangan pertolongan dan perlindungan selain pertolongan dan perlindunganNya. Oleh yang demikian bantuan Tuhan diperlukan dalam usaha membentuk pemerintahan. Secara panjang lebar penulis telah terangkan keburukan dan kebaikan pemerintahan yang mengamalkan sistem demokratik kapitalis dan komunis sosialis dan umat Islam tidak harus mencontohi ideologi sedemikian dalam bernegara. Kegagalan kepimpinan negara mengambil panduan daripada kitab Tuhan sekarang ini, telah mengakibatkan sistem hidup yang rakyat tempuhi semakin membawa mereka menuju kepada kerosakan total. Bukan bertujuan untuk menentang pemerintah tetapi menyedarkan pemerintah untuk berusaha mengubah polisi pemerintahan yang sedang mereka laksanakan.


ii.   Mengelak Perkara Magis Dalam Mengurus
      Pentadbiran Suatu Pemerintahan

Bergantung kepada perkara magis, bukanlah sesuatu yang harus dijadikan amalan dalam pentadbiran sesebuah negara. Sesebuah negara itu tidak harus dibangunkan melalui perkara-perkara magis. Pembangunan negara melalui sistem ekonomi kapitalis berdasarkan riba dan pajakan adalah merupakan suatu persembahan magis yang besar yang dapat memperdaya orang ramai. Oleh kerana ianya adalah suatu yang bersifat memperdaya, akhirnya mudharat besar berlaku bukan sahaja kepada mereka yang terpedaya, bahkan kepada sebahagian besar ahli masyarakat lainnya. Sistem yang mereka kehendaki untuk dilaksanakan oleh umat Islam adalah hasil daripada saranan ahli kitab sebelum ini agar umat ini akan sama-sama tersesat seperti mereka itu. Dan ternyata kini apabila negara-negara Barat mulai merasa penderitaannya, negara-negara umat Islam juga merasai kesan tempias yang besar.

iii.       Memahami Bagaimana Permasalahan
 Arab Kerana Menuruti Sunnah 
 Ahli Kitab Terdahulu

Satu persatu jalan kehidupan ahli kitab dicontohi oleh bangsa Arab. Pada permulaannya mereka berperang sesama sendiri atas perbezaan mazhab. Permusuhan menjadi bertambah rancak apabila atas perbezaan mazhab, akhirnya mereka dapat membentuk wilayah mereka sendiri. Keingkaran umat berlaku bukanlah disebabkan oleh mereka tidak mengetahui kebenaran tetapi disebabkan mereka tidak dapat menerima kebenaran yang mereka rasakan tidak memihak kepada mereka. Kemudian mereka saling tuduh menuduh persis sepertimana perkataan penganut Yahudi terhadap penganut Nasrani dan begitulah sebaliknya.

iv.   Perkara Yang Diperintah Tuhan Untuk
       Umat Masakini Dalam Menghadapi
       Perpecahan Umat.

Melakukan kebaikan kepada mereka dan memberi bantuan sewajarnya tanpa melibatkan diri dalam pertelingkahan sesama mereka. Bantuan juga adalah tanpa mengambil kira mazhab atau kefahaman mereka dan kita harus menjadi pihak yang berkecuali daripada sebarang perselisihan politik atau mazhab yang telah terjadi. Sebenarnya berlaku peperangan sesama umat Islam sekarang ini adalah juga disebabkan perancangan konspirasi pihak Barat yang sedang berusaha untuk memporak perandakan umat ini demi melaksanakan agenda strategik mereka. Setelah kajian mendalam dibuat, terdapat agenda besar yang cuba di bawa ke dalam umat ini iaitu untuk memaksa mereka menerima kehadiran ‘anak tuhan’ dalam pemerintahan di dunia ini. Semua ini berlaku akibat kesesatan yang terjadi kepada sebahagian umat Kristian yang sanggup mengambil syaitan sebagai sembahan, setelah mereka berjaya menguasai Baitul Muqaddis suatu ketika dahulu.

Kiranya kita aktif membantu sesama umat Islam,
kita tidak perlu risau kerana senjata pengganas
tidak akan dihalakan kepada kita.

v.        Membantah Agenda Penguasaan Ekonomi 
  dan Aktiviti Manusia Melalui Wang Maya

Sekiranya kita biarkan sahaja agenda mereka menurut rancangan mereka, pasti suatu masa nanti mereka akan menguasai segala aktiviti manusia melalui apa yang dikatakan sebagai penggunaan satu matawang dunia yang tidak kelihatan. Kini mereka sedang sibuk memperkenalkan penggunaan wang maya yang dapat dipindahkan melalui talian internet. 

Tujuan bantahan terhadap penggunaan wang maya, bukanlah kerana kita tidak dapat menerima kemudahan yang bakal dinikmati tetapi bagi mengelakkan salah guna kuasa yang amat mudah dilaksanakan oleh mereka yang berpengaruh dalam tampuk pemerintahan. Bayangkan apakah yang anda dapat lakukan kiranya hasil pekerjaan anda terbiarkan begitu sahaja? Semua ini dapat berlaku atas alasan kononnya produk yang anda hasilkan tidak menepati piawaian yang mereka tetapkan. Adakah mereka itu Tuhan yang menentukan perkara yang harus anda lakukan, makanan yang harus anda makan dan bukan makanan lainnya, minuman yang harus anda minum dan bukan minuman lainnya. Inilah kemuncak perhambaan kapitalis dan anda akan dipaksa menjadi tentera mereka untuk bertindak terhadap sesiapa sahaja yang menentang polisi sedemikian. Polisi pemerintahan sedemikian sebenarnya membuka ruang kepada pemerintahan Dajjal LaknatulLah. Penulis akan terangkan lebih lanjut tentang perkara ini pada penerangan selanjutnya dalam Surah Al-Jin.

Kapitalis sedang mempermainkan anda, anda sendiri 
merelakan diri untuk menyertai permainan  mereka. 
Akibat terikat dengan bebanan hutang, anda  tidak akan 
dapat melihat risiko di hadapan yang sedang menanti.  


2 comments:

  1. Agenda New World Order telah pun berjalan secara berperingkat tanpa kita sedari atau tidak sedar akan keteriibatan kita di dalamnya. Mereka menggunakan institusi mereka spt Freemason dan yg seumpama sebagai penggerak utama bagi melaksanakan misi dan agenda mereka. Kita mestilah berhati-hati akan taktik jahat ini dengan sentiasa menjaga kesatuan ummah dan berpegang kpd Al Quran dan Sunnah Rasulullah. In shaa Allah kita akan mendapat pertolongan dari Allah Taala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahkan kita harus berkerjasama secara aktif dalam menghadapi permasalahan sejagat ini.

      Delete

Popular