SUMBANGAN UNTUK PONDOK

Kepada pengunjung blog yang budiman! Kepada Sesiapa Berhajat Untuk Infak Kepada Pondok Al Jaafar

(Sila Klik Di Sini).

Mudah-mudahan Sumbangan Anda Menjadi Amal Jariah Dan Mendapat Rahmat Di Sisi Allah S.W.T. Amin.

Sunday, February 5, 2017

KAD TERAKHIR PERCATURAN TATASUSUN DUNIA BARU


Penguasaan terakhir atau penguasaan ketiga golongan Luciferian adalah penguasaan sumber air dan pertanian. Keadaan ini juga diwujudkan akibat daripada hancurnya sistem kekhalifahan terakhir sebelum ini. Tiada lagi bekalan air percuma kepada rakyat dan padang ragut percuma untuk ternakan-ternakan mereka. Langkah mula kepada aktiviti ini adalah pengenalan kepada cukai karbon. Cukai yang mula-mula diamalkan oleh pentadbiran Australia dan diikuti oleh New Zealand adalah merupakan bebanan yang ditanggung oleh firma perkilangan terhadap penggunaan bahan bakar yang melibatkan perlepasan karbon dioksida ke persekitaran. Tindakan ini tentunya akan dituruti oleh kebanyakan negara-negara 'maju' sehingga akhirnya akan dijadikan standard atau piawaian yang akan dikenakan kepada negara-negara seluruh dunia. 

Cukai karbon yang kononnya karbon dioksida menjadi penyebab kepada huru-hara cuaca dunia adalah merupakan kesempatan untuk mengaut keuntungan berdasarkan suatu kenyataan ilmiah yang dipalsukan. Penulis menentang segala bentuk kenyataan yang menyatakan bahawa karbon dioksida adalah satu-satunya penyebab utama kepada kepanasan global. Kenyataan sedemikian sengaja diputar-belitkan agar negara-negara menuruti syor yang dikemukakan oleh Bank Dunia, supaya mereka semua mula mengambil tahu tentang permasalahan sejagat. 

Presiden Amerika Syarikat, George W. Bush sebelum ini pernah menyatakan bahawa karbon dioksida bukanlah punca kepada peningkatan suhu sejagat. Mengapakah beban permasalahan turut dikenakan kepada negara-negara membangun dan miskin? Sedangkan selama ini kerosakan persekitaran terjadi disebabkan oleh usaha negara-negara 'maju' melaksanakan pekerjaan secara gelojoh yang dirangsang oleh sistem ekonomi kapitalis berasaskan riba. Cukai karbon sebenarnya menjurus kepada pengiktirafan bahawa permasalahan sejagat seperti perubahan cuaca, telah mula berlaku di bumi ini. Selepas itu mereka akan memperkenalkan cukai-cukai baru seperti cukai penggunaan baja dan cukai pengambilan air. 

Baja akan dikenal pasti sebagai penyebab kedua kepada terjadinya kerosakan alam persekitaran dan begitu juga penggunaan klorin sebagai bahan basmi kuman dalam air yang dibekalkan. Melalui pengenalan kepada cukai, aktiviti ini seperti membuka pintu kepada penguaskuasaan undang-undang baru terhadap aktiviti perbekalan air dan juga pertanian. Akan ada negara yang hanya pihak tertentu sahaja dibenarkan untuk melaksanakan aktiviti pengurusan ladang sementara mana-mana individu lain yang menguruskannya, tidak dibenarkan menjual hasil ladang mereka ke pasaran terbuka.  Kononnya adalah untuk tujuan pengawalan kadar peptisid yang digunakan serta penggunaan baja terkawal. Perkara ini tentunya akan menjalar kepada negara-negara lain. Kempen teknologi hijau yang mengutamakan bahan bakar bio (biofuel) adalah merupakan langkah membawa kebuluran kepada sebahagian penduduk dunia. Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa penggunaan biofuel sebenarnya meningkatkan perlepasan karbon dioksida dan haba lebih banyak ke persekitaran berbanding penggunaan bahan bakar petroleum. 

Masalah perubahan cuaca dijadikan alasan untuk menambah lagi bebanan kepada sebahagian besar penduduk dunia. Beginilah kaedah mereka cuba menguasai akta kawalan pertanian atas alasan yang tidak munasabah. Sikap mereka sebenarnya ingin menindas manusia pada keseluruhannya. Masalah dunia tidak boleh diselesaikan dengan catuan makanan tetapi kembali kepada pengamalan ajaran agama yang sebenarnya. Pengawalan penggunaan baja dan pemuliharan tumbuhan-tumbuhan harus dilakukan semula. Sehingga suatu ketika, mereka akan mengenakan tindakan terhadap mana-mana negara yang tidak mematuhi akta kawalan pertanian menurut cita rasa mereka. Mereka boleh sahaja menyediakan suatu keadaan melalui kawalan teknologi sehingga hujan tidak turun di negara terbabit malahan sanggup melakukan kerosakan terhadap tanaman yang diusahakan oleh rakyat negara berkenaan. 

Peristiwa inikah yang dijadikan alasan sebagai 
ancaman 'makhluk asing'? Program "persenjataan 
angkasa" sebenarnya bertujuan untuk mengawal
semua aktiviti manusia.

Mereka memiliki kesempatan ini pada masa hadapan apabila kedua-dua kutub mencair sepenuhnya. Suhu bumi akan meningkat sehingga mengakibatkan kemarau atau kejadian hujan yang membinasakan. Semua itu adalah disebabkan oleh kerja-kerja manusia sendiri lantaran mematuhi peraturan keingkaran, akibat daripada suatu keadaan sehingga mereka tidak bersedia memerhati ayat-ayat Tuhan. Mereka sibuk dengan cengkaman riba sehingga melupai kepentingan pembelaan terhadap golongan dhaif. Akhirnya bencana menimpa diri mereka sendiri dalam kehidupan mereka di dunia ini.

Agenda Dajjal sudah sangat hampir. Negara kita
terlibat secara langsung dengan program mereka.
Jadi apakah persediaan kita?
No comments:

Post a Comment

Popular